Fra venstre: Programleder Christian Aarhus, konsernsjef i Veidekke, Jimmy Bengtsson, Skanskas konsernsjef Stein Ivar Hellestad og programleder Frode Aga. Foto: Arve Brekkhus
Fra venstre: Programleder Christian Aarhus, konsernsjef i Veidekke, Jimmy Bengtsson, Skanskas konsernsjef Stein Ivar Hellestad og programleder Frode Aga.

– Denne næringen er mye, mye viktigere enn hva politikerne forstår

I den første live-podkasten av Byggeplassen fyrte Veidekke-sjef Jimmy Bengtsson løs mot norske politikere som han mener ikke ser viktigheten av norsk byggenæring.

Publisert Sist oppdatert

Bengtsson og Skanska Norge-direktør Stein Ivar Hellestad møttes i Byggeindustrien og bygg.nos egen podkast Byggeplassen på Bygg Arena Arendal for å prate om kulturforskjeller, og likheter, mellom Norge og Sverige.

Begge trakk frem at dialogen med myndighetene er tettere i Norge enn i Sverige, men Bengtsson hadde samtidig sterke meninger om hvordan de politkerne verdsetter bygg og anlegg.

– Jeg mener at selv om det finnes et godt samarbeid mellom byggenæringen og politikere og myndigheter, så synes jeg faktisk at det er notorisk det er sånn i Norge at myndighetene trekker frem olje og gass og fiskerinæringen, og at det er de industriene som liksom er viktige for Norge, sa han.

Veidekke-sjefen holder hånden høyt for å vise hvor olje, gass og fiskeri ligger, og flytter den et godt steg ned når han viser hvor byggenæringen ligger.

– Det synes jeg er forferdelig. Tenk på at vi er den største, eller i hvert fall en av de aller største, fastlandsnæringene når det gjelder sysselsetting. Vi finnes over hele landet, og vi sysselsetter både ungdommer og alle andre som behøver jobb ute i distriktene. Så denne næringen er mye, mye viktigere i Norge, enn hva norske politikere forstår. Det er vår største utfordring, understreket han.

Han peker på at svenskene historisk har hatt flere store industrigiganter innen forskjellige områder, også innen byggenæringen, og at det dermed ikke er noen næringer som skiller seg like mye ut.

Hør mer om dette i episoden; Svensken og norsken i Veidekke og Skanska.

Powered by Labrador CMS