Det var stor deltakelse på turen som ble arrangert for damer som jobber i bygg- og anlegg i Innlandet.
Det var stor deltakelse på turen som ble arrangert for damer som jobber i bygg- og anlegg i Innlandet.

26 bransjedamer besøkte Stortinget

26 damer fra bygg og anleggsbransjen i Innlandet besøkte nylig Stortinget. – Det var både svært nyttig og svært hyggelig, sier daglig leder Rangdi W. Krogstad i EBA Innlandet.

Publisert Sist oppdatert

Turen til Stortinget var et samarbeid mellom Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg (EBA) sin avdeling i Innlandet og Kvinnenettverket Innlandet, hvor faglig leder Erna Nyborg i Betonmast Innlandet er primus motor.

Rangdi W. Krogstad forteller at stortingsrepresentant Kari-Anne Jønnes (H) la opp programmet for dagen. Bransjedamene fra Innlandet var også i møte med stortingsrepresentantene Anna Molberg (H) og Bente Irene Aaland (Ap).

– Temaet for møtet var rekruttering til bransjen generelt og med fokus på mangfoldsperspektivet spesielt. Hvordan kan vi, i samarbeid med våre politikere, gjøre bygg- og anleggsbransjen enda mer tiltrekkende og inspirerende for jenter og kvinner? sier Krogstad.

Stortingsrepresentantene Bente Irene Aaland (Ap), Kari-Anne Jønnes (H) og Anna Molberg (H), diskuterte mangfold og ulike tiltak med bransjedamer fra Innlandet. Foto: EBA Innlandet.
Stortingsrepresentantene Bente Irene Aaland (Ap), Kari-Anne Jønnes (H) og Anna Molberg (H), diskuterte mangfold og ulike tiltak med bransjedamer fra Innlandet.

Hun trekker frem anleggsleder Mariann Mydland i Betonmast Innlandet, som kom med følgende refleksjon under møtet på Stortinget;

– Jo mer inkludering og større mangfold, jo bedre arbeidsmiljø, trivsel og lavere sykefravær.

– God forslag

I følge Rangdi W. Krogstad kom det frem flere gode forslag under møtet. For eksempel obligatorisk praktisk fag på ungdomsskolen og utplassering gjennom praktisk opplæring som en del av bachelorstudiet for ingeniører.

– Det ble også pekt på utfordringer med å få rådgivingstjenesten i ungdomsskolen mer tilpasset bransjens behov, forteller Krogstad.

I følge EBA Innlandet kom møtedeltakerne med flere gode forslag som kan bidra til økt rekruttering til bransjen. Foto: EBA Innlandet.
I følge EBA Innlandet kom møtedeltakerne med flere gode forslag som kan bidra til økt rekruttering til bransjen.

Tiltak

Under møtet med stortingspolitikerne ble det også trukket frem gode bransjetiltak, blant annet småhusprosjektet som EBA Innlandet og Byggopp Innlandet samarbeider med medlemsbedriftene om.

– Dette er et populært tiltak. De fire siste årene har vi møtt cirka 850 ungdomsskoleelever som får to dager sammen med fagfolk til å bygge små hus, forteller Krogstad.

– Vi fikk også snakket om utfordringen med å rekruttere lærlinger og fagarbeidere på betong. Her må politikere og næringsliv samarbeide mer og bedre for å sikre at bransjen får tilgang på dyktige betongarbeidere, tilføyer hun.

Temaet for møtet på Stortinget var rekruttering til bransjen generelt, og med fokus på mangfoldsperspektivet spesielt. Foto: EBA Innlandet.
Temaet for møtet på Stortinget var rekruttering til bransjen generelt, og med fokus på mangfoldsperspektivet spesielt.

– Verdifullt

Krogstad mener det er verdifullt å opprette direkte og god kontakt med stortingspolitikerne som representerer Hedmark og Oppland, og hun føler politikerne satte pris på konkrete innspill fra bransjen.

– Vi ser frem til å samarbeide videre. Nå skal vi sette oss inn i planen for profesjonsutdanningene som regjeringen har ute på høring, sier Krogstad.

Til informasjon er EBA eier av Bygg og Anlegg Media AS som er utgiver av Byggeindustrien/bygg.no. Byggeindustriens redaksjonelle vurderinger gjøres uavhengig av dette.

Powered by Labrador CMS