Regjeringen varsler friske millioner til flomsikring

Regjeringen foreslår i sitt budsjett å bruke 255 millioner kroner på tiltak innenfor flom- og skredforebygging. Det er en økning på rundt 40 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

30 av disse millionene skal gå til arbeidet med fysiske sikringstiltak, ifølge en budsjettlekkasje til NTB. Det vil gjøre det mulig å starte arbeidene med sikringstiltak i Nedre Eiker i Buskerud i 2015. Dette området har gjentatte ganger blitt rammet av flom de siste årene, senest i fjor vår.

Senest tirsdag sendte Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) ut varsel om flom, gult nivå, for Vestfold og nettopp Buskerud på grunn av intens nedbør.

– Lokale oversvømmelser vil kunne forekomme, heter det i varselet.

Olje- og energiminister Tord Lien (Frp) sier regjeringen ønsker å bedre samfunnets evne til å forebygge flom- og skredrisiko.

– Med befolkningsvekst, økte verdier i samfunnet og klimaendringer øker skadepotensialet knyttet til flom og skred. Derfor må vi satse mer på å forebygge. Forebygging er god samfunnsøkonomi, sier Lien.

Regjeringen viser også til at satsingen på flom- og skredforebygging ble styrket med 50 millioner i revidert nasjonalbudsjett for 2014.

Statsbudsjettet legges fram onsdag.

Powered by Labrador CMS