Riksvei 25 ved Midtskogberget i Innlandet er stengt som følge av flom.

E6 stengt mellom Trondheim og Stjørdal – mer vann i vente

Store vannmengder stenger Helltunnelen på E6 mellom Trondheim og Stjørdal. Innlandet har vært hardest rammet av nedbør så langt, mens mer er i vente i Trøndelag.

Publisert

En entreprenør er på plass ved Helltunnelen, men så langt er det ikke kommet noe melding om hvor lang tid det vil ta før veien kan åpnes igjen, opplyser Vegtrafikksentralen i Trøndelag, Møre og Romsdal til NTB.

– Omkjøring skiltet om fylkesvei 950 Gevingåsen så lenge, melder Vegtrafikksentralen på X.

Ellers er det ikke meldt om store hendelser foreløpig i Trøndelag.

Det har som varslet vært svært mye nedbør det siste døgnet, og flere veier er stengt som følge av store vannmengder. Ifølge meteorologene har det falt inntil 80 millimeter nedbør på det meste det siste døgnet.

– Faren ikke over

En rekke veier er stengt eller påvirket som følge av oversvømmelser. En fylkesvei i Trysil er stengt på grunn av jordskred. Ifølge Statens vegvesen er skredet omkring 50 meter bredt.

– Vi har tatt hånd om hendelsene underveis. Vi får mange tips fra publikum, så da handler det om å dra dit og prøve å ordne opp. Det sier Mikael Olsen ved Vegtrafikksentralen Øst til Aftenposten.

Han sier at faren ikke er over, selv om regnet skal gi seg midt på dagen i dag.

– Vi har fortsatt et oransje farevarsel som varer til klokken 14. Vi skal ikke friskmelde situasjonen ennå. Vi må ikke glemme at alt vannet som har kommet, skal finne nye veier.

Skoleskyss innstilt

Verst rammet av uværet så langt er Innlandet. Flere bussavganger er innstilt på grunn av stengte veier – noe som også vil påvirke skoleskyssen.

– Dette gjelder spesielt i Gausdal kommune, skriver Innlandet fylkeskommune på sine nettsider.

– Det kan også være andre forhold som vil kunne påvirke busstrafikken, for eksempel at bussjåfører ikke kommer seg på jobb, legger de til.

Ingen tog mellom Trondheim og Oslo

Dovrebanen er stengt to steder. Det er stengt mellom Fåvang og Hunderfossen på grunn av ras – en ny oppdatering er ventet klokken 12, opplyser Bane Nor. Det er også stengt mellom Brumunddal og Moelv på grunn av de vanskelige værforholdene.

– Dette kan ta tid, melder Bane Nor og varsler også her en oppdatering om situasjonen klokka 12.

Stengningen påvirker toglinjene F6 mellom Oslo og Trondheim på Dovrebanen og RE10 som går fra Drammen til Oslo S og Lillehammer.

– Alle tog på Dovrebanen innstilles uten alternativ transport fram til klokken 12 tirsdag, opplyser togselskapet SJ.

Powered by Labrador CMS