Ordfører Ellen Schjølberg i Grane (f.v.), utbyggingsdirektør Kjell Inge Davik i Statens vegvesen, administrerende direktør Frode Nilsen i LNS AS er fornøyde med at utbyggingen er i gang. Foto: Statens vegvesen
Ordfører Ellen Schjølberg i Grane (f.v.), utbyggingsdirektør Kjell Inge Davik i , administrerende direktør Frode Nilsen i LNS AS er fornøyde med at utbyggingen er i gang.

Nå starter Statens vegvesen og LNS byggingen av ny E6 forbi Trofors

E6 forbi Trofors i Grane har lenge vært en ulykkesbelastet flaskehals med smal vegbane og mange svinger. Nå erstattes den av en ny vei med 90 sone og god framkommelighet.

Publisert Sist oppdatert

Byggestart for ny E6 i Grane kommune på Helgeland ble markert fredag.

– Det er befriende å endelig få starte den fysiske byggingen av denne strekningen. For å bygge riktig i et så krevende område har det vært helt rett å bruke mye tid på planlegginga og forhandlinger med entreprenørene. Nå er vi sikre på at vegen bygges på den best mulige måten, sier utbyggingsdirektør i Statens vegvesen, Kjell Inge Davik, i en pressemelding.

Bruer og tunneler

Fra Svenningelv til Lien skal det bygges 10,3 kilometer ny veg i ny trase vest for dagens E6. Den legges ganske høyt opp i terrenget på andre siden av Svenningelva og Vefsna.

Det nye veganlegget får 90 sone, to store bruer og to tunneler, samt nytt kryss til tettstedet Trofors i Grane kommune. Blant de største utfordringene ligger to kryssinger av Nordlandsbanen, samt bygging av veg gjennom områder med dårlig grunn, myr og syredannende berggrunn.

– Dette er et spennende og viktig prosjekt for oss og vi ser frem til å komme ordentlig i gang med byggingen over nyttår, sier administrerende direktør, Frode Nilsen, i LNS AS.

Arrangerer folkemøte

Selskapet vant byggekontrakten i skarp konkurranse med to andre tilbydere. Entreprenøren hadde ifølge pressemeldingen det beste tilbudet basert på tilbudspris og kvalitet. Det nye veganlegget skal etter planen tas i bruk i siste del av 2025.

Nilsen skryter av anbudsprosessen Statens vegvesen har gjennomført.

– Vi har lært mye om prosjektet gjennom gode forhandlinger og vi kan derfor levere langt mer presist på bestillingen enn i anbud uten forhandlinger. Kvaliteten på den ferdige vegen blir kort og godt bedre, sier Nilsen.

I månedsskiftet mellom oktober og november vil Statens vegvesen og LNS AS holde folkemøte i Grane for å informere innbyggerne om den kommende utbyggingen.

Powered by Labrador CMS