Kontrollingeniør Thomas Gienke i Statens vegvesen. Foto: Kjell Wold / Statens vegvesen
Foto: Kjell Wold / Statens vegvesen
Foto: Kjell Wold / Statens vegvesen
Foto: Kjell Wold / Statens vegvesen
Foto: Kjell Wold / Statens vegvesen
Foto: Kjell Wold / Statens vegvesen
Foto: Kjell Wold / Statens vegvesen

Her legger Vegvesenet 800 meter ledning uten å grave

Statens vegvesen borer ned 800 meter ledning i Drammen uten ordinær grøftegraving.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel.

Det skriver Vegvesenet i en pressemelding på sine nettsider.

Arbeidene skjer i forbindelse med utvidelsen av fylkesvei 282 Bjørnstjerne Bjørnsons gate fra to til fire felt på strekningen Tamburgata - Telthusgata.

Pågående boring gjelder vannledning. De to neste etappene gjelder overvannsledninger, skriver Vegvesenet i pressemeldingen.

Styrt boring

Teknologien med å bore rør ned i bakken uten graving har vært kjent og brukt i noen tiår allerede, men måten det gjøres på utvikles og forbedres stadig, skriver Vegvesenet.

Metoden ble først brukt i Drammen i forbindelse med kloakkrammeplanen fra 1985 til 1993. Da ble teknologien kalt rørpressing.

– Styrt boring, som vi kaller det i dag, er i prinsippet nesten det samme som Drammen brukte for 20-30 år siden da kloakken i byen ble renset, forteller Thomas Gienke i Statens vegvesen.

Første 270 meter

Denne sommeren og utover høsten skal det nå bores rundt 800 meter med små tunneler i grunnen om lag to til tre meter under bakken for vann- og overvannsledninger.

– Nå er vi i gang med det første strekket på omlag 270 meter parallelt med Bjørnstjerne Bjørnsons gate på sørsiden av fylkesvei 282 fra Mallingata til litt forbi Strømsø senter, forteller Thomas Gienke.

Senere i år skal tilsvarende boring skje både i Knoffs gate parallelt med Bjørnstjerne Bjørnsons gate retning Telthusgata og langs Telthusgata ut mot fjorden, heter det i pressemeldingen fra Vegvesenet.

– De første meterne som er boret denne uka, tyder på at dette kommer til å fungere greit, sier Gienke.

Powered by Labrador CMS