Fra rekkverkutskifting ved Andelva på E6. Foto: Statens vegvesen
Fra rekkverkutskifting ved Andelva på E6.

Rusttregt E6-rekkverk måtte erstattes – nå må også flere hundre meter nytt rekkverk byttes ut

Noen hundre meter nytt rekkverk langs E6 mellom Tangen og Dal må byttes ut etter at det ble satt for nært veien. Rekkverket er opprinnelig satt opp for å erstatte rusttregt rekkverk som måtte byttes ut på grunn av rust.

Publisert Sist oppdatert

Statens vegvesen gjennomfører et større utskiftningsarbeid langs E6 mellom Tangen og Dal for mellom 200 og 250 millioner kroner. En del av dette arbeidet går ut på å skifte ut rekkverk i «ferdigrustet» cortenstål, som man i 2022 oppdaget rustet raskere enn forventet og ikke oppfylte sikkerhetskravene til rekkverk.

Romerikes Blad skriver denne uken at flere hundre meter av det nye rekkverket som er satt ned for å erstatte rekkverket, nå også må byttes ut fordi det er satt for tett på veien.

Seksjonssjef for drift og vedlikehold i Statens vegvesen, Gunnar Eiterjord, sier til Byggeindustrien at kostnadene knyttet til det nye rekkverket som byttes ut, er små sammenlignet med resten av utskiftingsarbeidene som pågår på strekningen.

– Vi har snart satt to mil med nye rekkverk, og her er det snakk om noen hundre meter. I tillegg til rekkverkene, hadde vi også en forsøksordning på lys i midtdeleren som byttes ut, og det er også en del av prisen, sier han.

Eiterjord forteller at den største utfordringen på E6-strekningen er at veien er underdimensjonert for makshastigheten 110 kilometer i timen, som ble satt ved politisk vedtak. Dette skal ha skapt utfordringer for Vegvesenet og entreprenøren på prosjektet.

– Det er en for smal veiprofil med for korte sikkerhetsavstander på denne veien, og så har det kommet strengere krav til rekkverk siden veien ble bygget. Når tverrprofilen er for smal, må vi egentlig bare gjøre så godt vi kan, og dette er skreddersøm hele veien. Det ligger mange kabelkanaler i veiskuldrene, og vi må tilpasse arbeidet med nytt rekkverk for å gjøre minst mulig skade på disse kablene. På en kort strekning har altså rekkverkene blitt satt opp for nærme veien. Dette er sånt som ikke skal skje, og vi må bare beklage. Det er dumt at det skjer, men det blir rettet opp nå, sier han.

Powered by Labrador CMS