24 personer ble evakuert fra den brennende tunnelen på Alnabru lørdag. Søndag fortsatte arbeidet på stedet, og politiet starter etterforskning for å finne årsaken til brannen. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
24 personer ble evakuert fra den brennende tunnelen på Alnabru lørdag. Søndag fortsatte arbeidet på stedet, og politiet starter etterforskning for å finne årsaken til brannen.

Brannen i Alnabru-tunnel forsinker ikke ny vannledning

Brannen i en tunnel på Alnabru i Oslo lørdag førte til kraftig røyk, og 24 arbeidere ble evakuert. Søndag pågår likevel arbeidet som normalt i tunnelen.

Publisert Sist oppdatert

- Dette gikk heldigvis veldig bra. Jeg har snakket med folk der i dag, og arbeidet går som planlagt, sier kommunikasjonsleder Gro Elden i prosjektet Ny vannforsyning Oslo, som tunnelen er en del av.

Hun forklarer at brannen oppsto i et batteri som forsyner en elektrisk anleggsmaskin med strøm. Dette kan tas av og på maskinen, og brannen fikk ingen betydning for arbeidet ellers.

- Vi er jo kjempeglad for at det gikk så fint. Vi har jevnlige øvelser, og brann- og redningsetaten er også jevnlig innom for å drille dem som jobber der, sier hun til NTB.

Ifølge operasjonsleder Gjermund Stokkli ble alle arbeiderne sjekket av helsepersonell etter brannen, og ingen av dem hadde fått i seg røyk. Elleve av de 24 gikk først i tilfluktsrom inni tunnelen før de kom seg helt ut.

Naboer i området ble bedt om å lukke vinduene, og brannvesenet sendte store styrker for å få kontroll over brannen. Den oppsto 150 meter inne i tunnelen, derfor var det et krevende slukkearbeid, ifølge brannvesenets innsatsleder Knut Halvorsen.

Så langt er det ikke sagt noe om mulig brannårsak, og saken skal etterforskes, sier Stokkli til NTB.

Powered by Labrador CMS