Erik Jølberg og Lars Petter Hauge har klare vekstambisjoner for TESS. – Målet er at vi skal passere en omsetning på ti milliarder i løpet av to år.
Erik Jølberg og Lars Petter Hauge har klare vekstambisjoner for TESS. – Målet er at vi skal passere en omsetning på ti milliarder i løpet av to år.

TESS-gründer: – Skal fortsette å jobbe til jeg er 104 år

Slangeprodusenten TESS passerte i fjor seks milliarder i omsetning, som ifølge toppsjefen Erik Jølberg er 15,7 prosent bedre enn året før. Grunnleggeren fyller 82 år i år, og har ingen planer om å gi seg med det første.

Publisert Sist oppdatert

– Veksten kommer av egen ekspansjon og noe oppkjøp. Vi fikk med oss tre mindre firmaer i fjor, med en omsetning på rundt 100 millioner. Resten er organisk vekst, sier Erik Jølberg, grunnleggeren av TESS, mens han er innom messen Vei og Anlegg i Lillestrøm.

Han forteller at de har planer å kjøpe opp flere selskaper framover.

– Vi er i forhandlinger med flere, og har fire til fem selskaper på blokken. Vi er opptatt av å ha et godt samarbeid med bedriftene, og finne ut hvordan de vil ha det etter at oppkjøpet er gjennomført. Da er det også lettere å bli enige om en real pris, sier Jølberg.

Han forteller at resultatet til Lier-konsernet ligger på mellom fem og seks prosent.

– Det er i underkant av det vi gjerne skulle hatt. Målet er åtte til ti prosent, men vi er fornøyde. Det er også en fortjeneste som kundene våre respekterer, sier Jøberg og legger til at de har klare vekstambisjoner.

– Målet er at vi skal passere en omsetning på ti milliarder i løpet av to år, sier han.

– Lys framtid innen anlegg

Lars Petter Hauge, som er direktør for entreprenørsegmentet, forteller at de er trygge på økt vekst i anleggsmarkedet.

– Det er fortsatt store prosjekter som starter opp, så vi er trygge på en lys framtid innen anlegg. Det er blant annet mye fokus på sikkerhet innen tunnel og tunneldriving om dagen. Redningskabler kommer godt med i den sammenheng. Vi har mange ulike løsninger som kan tilpasses anleggene, blant annet container- og forsyningsløsninger, sier han og legger til at ubemannede lagre er blant nyhetene de presenterer på messen.

– Men slanger er likevel det primære hovedproduktet vårt, påpeker Hauge.

TESS-konsernet har i alt rundt 1.400 ansatte, og rundt 200 av dem er utenlandske.

– Vi har også dratt på litt i utlandet, og investerer nå 50 millioner kroner i et nybygg i Brasil. Der har vi rundt 100 ansatte, og vi har også ansatte i Danmark, Singapore, USA og Canada, sier Jølberg.

Vil jobbe til han er 104 år

Gründeren startet opp Tess i 1968, og siden har Lier-konsernet i snitt hatt en årlig vekst på 19,6 prosent. I år fyller Jølberg 82 år, men står fortsatt ved roret.

– Jeg er født i Lier, med jord under neglene, og lærte tidlig å jobbe. Målsettingen er at jeg skal fortsette å jobbe til jeg er 104 år. Så har jeg sagt at jeg skal ta et hvileår for å finne ut hva jeg skal gjøre videre. Men så har jeg funnet ut at ett helt år er jo bare tullball. To dager, så er jeg tilbake i jobb igjen, sier han med et smil.

Tess er i dag en landsomfattende leverandør av slanger, tjenester og produkter til drift og vedlikehold. Jøberg og Hauge sier de opplever god etterspørsel i alle markedssegmenter.

– Utviklingen i selskapet er meget tilfredsstillende. Selskapet eies av en stiftelse med over en milliard i egenkapital. Det skaper trygge arbeidsplasser, og gir også en trygghet for kundene og for leverandørene, Jølberg.

Han peker på det norske flagget, som de bruker som en del av markedsføringen på standen sin på Vei og Anlegg.

– Vi er stolte av å være helnorske, og eid av en stiftelse og ansatte. Ingen penger går ut av landet, sier Jølberg.

Powered by Labrador CMS