Det graves for å fjerne vannet ved Helltunnelen på E6 mellom Trondheim og Stjørdal er fortsatt stengt etter regnværet som kom natt til tirsdag. Foto: Joakim Halvorsen / NTB

Store utfordringer på veiene etter nattens regnvær – Vegvesenet fremdeles i beredskap

Regnet som har skylt over Innlandet og Trøndelag, har skapt veiproblemer. Det er fortsatt fare for flom, skred og stengte veier fremover, ifølge Vegvesenet.

Publisert Sist oppdatert

Det verste regnværet har gitt seg, men Statens vegvesen skriver i en pressemelding at de fremdeles er i beredskap.

– Selv om nedbøren som kommer, ikke har samme omfang, så må det følges opp tett og løpende knyttet til vannmetning i jorda og vannføring i vassdragene, sier avdelingsdirektør Nils Karbø.

Opprettholder beredskap

Karbø sier det fremdeles er fare for flom og skred, og at veier kan bli stengt den nærmeste tiden.

– Statens vegvesen opprettholder skjerpet beredskap også i dagene framover. Det er løpende dialog og godt samarbeid med NVE, Meteorologisk institutt, politiet, nødetatene og øvrige veieiere, sier han.

I Innlandet er 22 fylkesveier stengt, skriver NRK. Tirsdag morgen var tallet på stengte veier 30.

På E6 både i Trøndelag og Innlandet skal også ha vært påvirket. Entreprenører har vært i sving flere steder for å drive opprydningsarbeid.

Et jordras stenger E6 sør for Krekke i Ringebu kommune i Gudbrandsdalen. Foto: Geir Olsen / NTB

– Gjennom natta, på morgenen og utover dagen har mye folk og materiell vært i sving. Ikke minst er det gjort viktige forberedelser i forkant av nedbøren med befaringer og sjekk av stikkrenner og vannveier med mer, sier Karbø.

Jordskred og oversvømmelser rammer europavei

E6 Helletunnelen på strekningen mellom Tronheim og Stjørdal har vært stengt fra tirsdag morgen på grunn av store vannmengder.

– Arbeidet med å tømme tunnelen for vann vedvarer. Selv om det jobbes for fullt med problemet, gjenstår fortsatt mye arbeid, skriver Vegtrafikksentralen Midt på X rundt klokken 14.

Vegvesenet skal gjøre ny vurdering for åpning av tunnelen klokken 17.30. Folk bes om å beregne god tid, spesielt i rushtiden.

E6 ved Krekke i Ringebu er stengt i begge retninger grunnet jordskred. Ifølge Gudbrandsdølen Dagningen forblir veien stengt hele tirsdag, og en ny vurdering blir gjort onsdag klokka 11, ifølge Karbø.

Det har gått et 30 meter bredt jordskred over veien. Bilister bes om å kjøre riksvei 3 Østerdalen som alternativ rute.

Ettersom det fortsatt er mye nedbør i området, var opprydningsarbeidet utsatt til tirsdag ettermiddag, skriver Vegtrafikksentralen Øst på X.

Dovrebanen stengt på grunn av ras

Dovrebananen mellom Ringebu og Hunderfossen, samt mellom Brumunddal og Moelv er stengt på grunn av flere små ras. Toglinjene Oslo-Trondheim og Drammen-Lillehammer er påvirket.

Bane Nor melder at prognosen for åpning av strekningen mellom Brumunddal og Moelv er natt til onsdag. De vil komme med en ny oppdatering tirsdag klokken 22. Her er det en stikkrenne som må byttes ut ifølge NRK.

Det er flere skader på strekningen mellom Ringebu og Hunderfossen, og her er estimatet at strekningen kan åpnes for trafikk tidligst natt til lørdag, ifølge kanalen. Det vil komme en ny oppdatering onsdag klokken 08.

Powered by Labrador CMS