Det norske selskapet Novorender leverer løsninger til Fornebubanen.

Håndterer en av verdens største BIM-modeller med norske teknologi

Fornebubanen bruker norsk teknologi fra Novorender for å forbedre samhandling og effektivitet i det som skal være en av verdens største BIM-modeller.

Publisert Sist oppdatert

Det opplyser Novorender i en pressemelding.

Mellom Fornebu og Majorstuen bygger Fornebubanen en 7,7 kilometer lang T-banestrekning i tunnel. Gigaprosjektet, med et budsjett på over 28 milliarder kroner, omfatter byggingen av seks nye T-banestasjoner.

På grunn av prosjektets enorme omfang, med over 1.200 ulike modeller og ti millioner unike objekter, ønsket prosjektet å eliminere bruk av 2D-tegninger og ta i bruk en 100 prosent modellbasert tilnærming, skriver Novorender i meldingen.

Ifølge Novorender muliggjør selskapet effektiv håndtering av BIM-modellene og sammenstilling av all data, slik at alle i prosjektet har tilgang til oppdatert informasjon.

 Dette har gjort det enklere å samarbeide, redusere manuelt arbeid og sparer tusenvis av timer årlig, står det i meldingen.

 – Fornebubanen er den klart største BIM-modellen vi har sett eller hørt om så langt. Vi tror det er én av de aller største BIM-modellene i verden, sier Pål Njølstad, COO i Novorender

Implementeringen av Novorender har som mål å øke bruken av BIM fra et begrenset antall til flere hundre brukere, noe som gjør tilgangen til kritiske prosjektdata enklere for alle involverte, står det i meldingen.

 BIM consultant Signe Marit Dahl Lakså,i COWI, mener løsningen har forbedret BIM-adopsjon og kvaliteten på prosjektet.

 – Novorender har ikke bare økt BIM-adopsjonen, men også forbedret effektiviteten i sammenstillingen av modellene og kvaliteten på prosjektet, ettersom alle nå har tilgang til samme, oppdatert informasjon, sier hun i pressemeldingen.

 

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS