Da en pumpestasjon tilhørende 158 boliger på Fossumjordet på Sørumsand i Lillestrøm mistet strømmen, så det ut som om over 1.000 kubikkmeter kloakk ville renne ut i Glomma. Satellittfoto: Google Earth
Da en pumpestasjon tilhørende 158 boliger på Fossumjordet på Sørumsand i Lillestrøm mistet strømmen, så det ut som om over 1.000 kubikkmeter kloakk ville renne ut i Glomma. Satellittfoto: Google Earth

Trodde 1.000 kubikk kloakk rant ut i Glomma fra pumpestasjon som ble strømløs etter Boligpartner-konkurs – nå har kommunen funnet ut hvor kloakken havnet

Kommunen trodde at kloakk fra over 150 boliger rant ut i Glomma i rundt 20 dager. Nå viser det seg at kloakken havnet et annet sted.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Romerikes Blad i en artikkel tirsdag.

Tirsdag 30. april i år meldte Boligpartner oppbud. 129 ansatte mistet jobben i konkursen, og flere prosjekter fikk problemer. Blant annet var Boligpartner ansvarlig for flere boliger og en avløpspumpestasjon på Sørumsand i Lillestrøm. Ved konkursåpningen ble strømabonnementet til pumpestasjonen stoppet, og ifølge Lillestrøm kommunes kart ville kloakken fra de 158 boligene på Fossumjordet da renne ut i Glomma. Gjennom de 20 dagene uten strøm, tilsa beregningene at litt over 1.000 kubikkmeter kloakk ville finne veien ut i naturen.

– Ved nærmere undersøkelser viste det seg at kloakkutslippet fra boligene ikke hadde gått ut i Glomma. Vi registrerte en liten økning i vannføringen i en pumpestasjon nedstrøms stasjonen, som var uten strøm. Dette gjorde at vi satte i gang videre undersøkelser av ledningsnettet i området, blant annet med TV-kontroll og sporing med fargeprøver. Vi fant da at overløpet fra stasjonen på Fossumjordet ikke var koblet slik kartet viste, sier kommunalsjef for miljøteknikk i Lillestrøm kommune Birger Marøy til Romerikes Blad.

– Kloakken gikk til neste pumpestasjon og videre til renseanlegget på Tangen (MIRA). Utslippet fikk dermed ingen konsekvenser for miljøet, sier kommunalsjefen.

Planen er at kommunen skal overta både pumpestasjon og ledningsnett når hele prosjektet på Fossumjordet er ferdigstilt, skriver avisen.

Powered by Labrador CMS