Vidar Riseth har rørleggerfagbrev og har slått seg opp innenfor bygg-, anlegg- og eiendom.Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
Slik ble Mesternes Mester-Riseth en tungvekter innenfor bygg og anlegg
I 1998, like før Vidar Riseth bidro til å senke Brasil i VM, kjøpte den tidligere fotballproffen et stort tomteområde ved sjøen i hjemkommunen Frosta. 22 år senere eier han et entreprenørselskap, to pukkverk og et eiendomsselskap. Nå skal han bygge enda mer.
De siste fredagskveldene har norske tv-seere fått et gjensyn med den nå 47 år gamle trønderen Vidar Riseth som er en av deltakerne i Mesternes Mester.
Den tidligere Rosenborg- og Celtic-profilen jobber i dag 100 prosent som sponsorsjef i Rema 1000, men han har også beina godt plantet i byggenæringen.
Byggeindustrien har intervjuet tv-aktuelle Vidar Riseth i forbindelse med den faste Spørsmålet-spalten i papirutgaven som kommer ut i slutten av januar.
Der forteller Riseth om hvorfor han fikk et ultimatum av sin far om å ta fagbrev som rørlegger før han fikk satse for fullt i Rosenborg.
Han forteller også om hvordan han senere har slått seg opp innenfor entreprenør- og eiendomsbransjen.
– Etter at jeg la opp har jeg blant annet bygd opp et eget entreprenørselskap, Frosta Entreprenør, med 32 ansatte. I tillegg er jeg medeier i to pukkverk som leverer pukk til veiprosjekter, sier Vidar Riseth til Byggeindustrien.
I gang med nytt hytteprosjekt
Den tidligere landslagsspilleren bygger også hytter gjennom sitt eget eiendomsselskap.
– Akkurat nå skal vi i gang med et nytt hytteprosjekt i Frosta der jeg kommer fra. Frosta brygge, der vi har bygd opp en marina til 60 båter, blir et flott prosjekt rett ved sjøkanten, sier Riseth.
Frosta Entreprenør hadde en omsetning for 38,8 millioner kroner i 2018 og oppnådde et resultat på 1,5 millioner kroner.
Riseth er selv styremedlem i entreprenørselskapet han er en av de største eierne i.
– Det hele begynte faktisk like før VM i 1998 da vi slo Brasil. Jeg kjøpte opp et stort område med sjøtomter på Frosta. Det var vel plass til rundt 200 hytter der. I 1998 var tomtene billige, men det forandret seg brått med en regelendring som kom året etter. I 1999 ble nemlig 100-metersbeltet innført, og tomteprisene langs sjøen spratt opp i været. Det var flaks for meg som satt på sjønære hyttetomter, sier Riseth.
Har rørleggerfagbrev
– I portrettet av deg i Mesternes Mester kom det frem at din far ga deg et ultimatum for at du som ung gutt skulle få satse fullt ut på karrieren i Rosenborg. Du måtte få deg en utdannelse først. Du endte opp med rørlegger-fagbrev, var rådet du fikk godt?
– Jeg skjønte det kanskje ikke der og da, men ja, det var et veldig godt råd. Min far var svært opptatt av at jeg måtte skaffe meg et fagbrev. Han mente jeg måtte ha en utdannelse jeg kunne bruke dersom ikke alt gikk etter planen i Rosenborg. I dag forstår jeg hvorfor. Hopper du over utdannelsen som toppidrettsutøver og du ender opp med en stygg skade, så sitter du der uten noen verdens ting å falle tilbake på. I dag gir jeg de samme rådene til alle andre som vurderer å satse på toppidrett. Det er fullt mulig å kombinere satsingen med utdannelse, mener Riseth.
Du kan lese hele intervjuet med Vidar Riseth i papirutgaven av Byggeindustrien som er ute 31. januar.