Agder Gruppen gikk konkurs i forrige uke. Foto: Arve Brekkhus
Agder Gruppen gikk konkurs i forrige uke.

Har fortsatt tro på videreføring etter milliardkonkurs

Det er fortløpende dialog med både finansielle kreditorer og interessenter etter konkursene i Agder Gruppen. Bostyrer har fortsatt tro på en videreføring av hele eller deler av virksomheten.

Publisert Sist oppdatert
Advokat Christian Bohne. Foto: Kjær
Advokat Christian Bohne.

Like før helga bekreftet bostyrer Christian Bohne i advokatfirmaet Kjær at det er interesse for selskapene som er rammet av Agder Gruppen-konkursen.

De 220 ansatte som er berørt av konkursene i Agder Gruppen, Agder Anleggsenter og Agder Rental fikk informasjon om mulighetene for videre drift i selskapene i et allmøte fredag ettermiddag. De er foreløpig ikke sagt opp.

Gjennom helga har samtalene fortsatt både mellom boet og kreditorer, samt aktører som kan være interesserte i å videreføre deler eller hele virksomheten etter milliardkonkursen.

– Det er krevende å få oversikt over verdiene og vi har jobbet for fullt gjennom helga med dette. Det er dialog med de finansielle kreditorene og interessentene fortløpende. Vi har fortsatt tro på at vi kan videreføre hele eller deler av virksomheten og dermed sikre arbeidsplasser, skriver bostyrer Christian Bohne i en SMS til Byggeindustrien mandag formiddag.

Før helgen sa Bohne at de håper på å få en avklaring så fort som mulig, men at de hadde forståelse for at de som vurderer bud trenger tid og oversikt.

Han opplyste samtidig at de hadde blitt kontaktet av flere aktører som boet vurderer som seriøse med sikte på salg av hele eller deler av virksomheten.

– Derfor har vi ikke sagt opp noen ansatte i dag. Det er fortsatt et hovedspor å se om det er mulig å videreføre driften i Agder Gruppen, Agder Anleggsenter og Agder Rental, sa Bohne til Byggeindustrien fredag ettermiddag.

Også tidligere konsernsjef Gunstein Lauvrak bekreftet før helgen at det er interesse for selskapet.

– Men det er først og fremst boet og bostyrer som får de henvendelsene der. Men en og annen telefon kommer også til oss. Om det er interesse for hele eller deler av selskapet, vet jeg ikke, men jeg opplever at det er interesse, sa Lauvrak til Byggeindustrien.

Samlet gjeld i de tre konkursene er oppgitt å være på rundt 2,5 milliarder kroner. Agder Gruppen AS (morselskap) har oppgitt å ha en samlet gjeld på 280 millioner kroner, Agder Anleggsenter AS har oppgitt å ha en samlet gjeld på 391 millioner kroner og Agder Rental AS har oppgitt å ha en samlet gjeld på 1,8 milliarder kroner.

Artikkelen oppdateres.

Powered by Labrador CMS