Dette er det åttende året MEF deler ut prisen til årets lærebedrift, og det var kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun som delte ut prisen.
Annonse
Kriteriene for å bli nominert til prisen er blant annet at bedriften kan vise til høy gjennomføringsgrad og at en høy andel har bestått fagprøven eller kompetanseprøven, eller at utviklingen hos lærling/lærekandidat i betydelig grad skyldes tett oppfølging fra bedriftens side.
I juryen begrunnelse heter det blant annet at: «Årets lærebedrift 2023 oppfyller alle kriteriene som ligger til grunn for denne prisen. Bedriften har i flere tiår hatt et betydelig inntak av lærlinger og en filosofi om at alle fortjener en sjanse. De følger opp lærlingene og gir dem kompetanse og ferdigheter til å gjennomføre og bestå fagprøven med godt resultat. Bedriften har en egen lærlingeansvarlig som er tett på lærlingene for å ha full kontroll på den enkeltes utvikling, og raskt kunne flytte en lærling mellom ulike oppgaver og prosjekter dersom det viser seg at de trenger ekstra oppfølging for å nå noen av fagets kompetansemål. Bedriften har også blitt kjent for å ta inn mennesker med ekstra utfordringer, gjennom det såkalte Vikersundprosjektet. Prosjektet har nå fått navnet «Fremtidens skole» det er et samarbeid mellom bedriften og NAV, og handler om å ta inn lokal ungdom som har falt litt utenfor det vanlige skolesystemet og som kanskje kunne endt opp på skråplanet.»
Bedriften har også tatt initiativ til en samfunnsdebatt for å bryte ned tabuer og ufarliggjøre det å snakke om psykisk helse i bygg- og anleggsbransjen.»
Juryen har bestått av Tone C. Gulliksen (juryleder) som er leder for MEFs kompetanseavdeling, to representanter for OKAB, en representant for MEF sitt hovedstyre og en representant for Norsk Arbeidsmandsforbund.