Halstensen vil forsere nytenking i BNL

– Jeg ser ikke på utspillet fra Byggmesterforbundet som surt, men som en gylden mulighet til å sette trykk på å videreutvikle BNL.

Denne artikkelen er over ti år gammel.

Det er Jan Halstensen, adm. direktør i Saint-Gobain Byggevarer as og styrleder i BNL, som sier dette til Byggeindustrien i en kommentar etter at Byggmesterforbundet har signalisert at de kan tenke seg å styrke egen bransjeorganisasjon og vurdere sitt forhold til Byggenæringens Landsforening (BNL).

Siden BNL for noen år tilbake feiret sine første 10 år, ser Halstensen det som helt naturlig å bringe inn nytenkning om utvikling av organisasjonen. Innspillene hadde han opprinnelig tenkt å fremme på representantskapsmøtet til våren, men velger nå å forsere sine tanker om et fremtidig BNL, som han presiserer i store deler ennå ikke er forankret i styrende organer.

Som styreleder i Bygg Reis Deg sier han det nytter å tenke nytt og henviser til Bygg Reis Deg-messen som i 2009 var hardt rammet av synkende interesse i form av svikt fra publikum og utstillere.

– Her ble det satt nye mål gjennom å lage en fagmesse for hele byggenæringen og som næringen og eierne kunne være stolt av. Og etter kjempejobb av Bygg Reis Deg-administrasjonen i samarbeid med bl.a. Byggeindustrien lykkes vi med å realisere alle målene. Eneste unntaket var at vi ikke klarte å få engasjert rådgiverleddet, påpeker han.

Helt i tråd med Byggmesterforbundets ønsker, vil også Halstensen ha sterke bransjeorganisasjoner. Han håper på en fortsatt sterk entreprenørforening, og at prosessene som foregår på industrisiden, skal resultere i en felles sterk industriforening. Videre mener han at håndverkermiljøene har videreutviklingsmuligheter til å skape gode og sterkere bransjeorganisasjoner.

Men det viktigste grepet Halstensen ser for seg er et mer prosjektstyrt BNL. Modellen er infrastrukturprosjektet og prosjektet for energieffektivisering i eksisterende bygningsmasse,

Flere aktører er trukket inn i prosjektene, også aktører på utsiden av BNL.

Vi ser at med koordinert innsats og målstyring får vi resultater.

– Vi må se hvordan vi kan prosjektorganisere oss og prosjektfinansiere virksomheten. Dette vil gi oss en mye mer dynamisk organisasjon hvor en er konkret på målene over 2-3 år for så å resette for ny aktivitet, sier Halstensen og henviser til at deler av reiselivsbransjen kjører etter en slik modell.

BNL-styreformannen vil også forsterke samspillet med de aktørene som er gode på informasjon i byggenæringen. Bygg og Anlegg Media med Byggeindustrien og bygg.no er en av dem. Men også byggmestrene og rørleggerne har sterke talerør.

– I BNL har vi ikke innsett godt nok hvordan disse kan være viktige brikker for at byggenæringen skal lykkes, kommenterer han.

Halstensen vil også trekke frem en akse mellom b.a. ByggeDagene, Bygg Reis Deg, bransjeforeningene og BNL.

– Det er viktig å synliggjøre felles mål på hvordan byggenæringen skal utvikle seg videre. Det bør en være link inn mellom alle disse enhetene og de overordnede målene til BNL. Det er hyggelig å registrere at temaer på bransjens storsamlinger fanger opp hovedtankene til BNL, sier han.

Powered by Labrador CMS