Omsetningen var på nesten 1,7 milliarder kroner i andre kvartal isolert, og 2,9 milliarder kroner for årets seks første måneder. Det er en dobling fra fjoråret for begge perioder, hovedsakelig som følge av oppkjøp. Ordreinngangen på 3,4 milliarder kroner i kvartalet er den høyeste noensinne og ga en ordrebok på nær åtte milliarder kroner for NRC Group ved utgangen av juni.
Annonse
- Vi bygger sten på sten innenfor våre kjerneområder; bane, anlegg, vedlikehold og miljø. Vi har over tid jobbet aktivt for å konsolidere det nordiske markedet og posisjonere oss i et infrastrukturmarked med gode vekstutsikter. Vi ser effekten av de strategiske grepene vi har tatt i omsetningsvekst og en rekordhøy ordrebok som gir oss økt visibilitet i tiden fremover og en solid plattform for langsiktig vekst, sier Henning Olsen, konsernsjef i NRC Group i en melding fra selskapet.
EBITDA for andre kvartal var 117 millioner kroner før kostnader i forbindelse med oppkjøp, tilsvarende en margin på 7,1 prosent.
- Virksomheten i Norge har sterk underliggende vekst og god lønnsomhet sammenlignet med andre kvartal 2018. Omsetning og lønnsomhet i den svenske virksomheten påvirkes av den lave aktiviteten i markedet i siste halvdel av 2018. Aktiviteten i markedet har økt betraktelig i 2019, men det vil fortsatt ta noe tid før nye kontrakter kommer i produksjon og påvirker inntekter og marginer. Robert Röder vil i begynnelsen av september tiltre som ny daglig leder for NRC Group Sweden, heter det i pressemeldingen.
Virksomheten i Finland hadde et godt kvartal. I april ble det klart at NRC Group sammen med YIT, Finlands største entreprenørfirma, ble tildelt en kontrakt for bygging av en ny bybane i Helsinki-regionen. NRC Groups estimerte andel av kontrakten, med tilleggsarbeider, utgjør 220 millioner euro, tilsvarende mer enn 2,1 milliarder kroner.
- Den gode utviklingen fortsetter i Norge og Finland som begge har solid vekst og lønnsomhet gjennom årets første seks måneder, når det sesongmessig normalt sett er lavere aktivitet. Sverige var som ventet svakere, men vi gjennomfører en rekke tiltak for å styrke virksomheten her, fortsetter konsernsjefen.
12. august annonserte NRC Group en avtale om salg av den finske design-divisjonen, inkludert datterselskapene Nordic Infrapro AB i Sverige og NRC Arcus Oy i Finland, for 42,5 millioner euro, tilsvarende rundt 420 millioner kroner. NRC Group venter å bokføre en gevinst på rundt ni millioner euro fra salget og vil bruke oppgjøret til å nedbetale gjeld og øke konsernets finansielle og strategiske fleksibilitet.
- Designvirksomheten tilhører en annen del av verdikjeden enn kjernevirksomheten, og det har vært begrensede muligheter til å høste synergier mellom design- og konsulentvirksomheten og selskapets øvrige aktivitet. I noen tilfeller fører også kundenes innkjøpsstrategi til negative synergier ved at selskapet blir diskvalifisert fra å levere tilbud innenfor entreprenørvirksomheten dersom designvirksomheten har jobbet som rådgiver for kunden i en tidligere fase av prosjektet. Salget av designdivisjonen var et strategisk grep for å rendyrke selskapet og frigjøre ressurser til utvikling og vekst av kjernevirksomheten, skriver selskapet.